Nyheder

MÅNEDERNE DER GIK

17. februar 2015

Indbydelse til deltagelse i Åben Hede 2016

Foreningen har modtaget INDBYDELSE til deltagelse i Åben Hede 2016. Der vil snarest blive udarbejdet en aktivitetsbeskrivelse med mulighed for tilmelding. Nærmere tilgår på hjemmesiden

Syn af køretøjer

Husk der er skruedag søndag, vi er nu nået dertil hvor vores hjulkøretøjer skal synes igen og jeg mangler nogle hænder til klargøring. De store ting er mere eller mindre klaret eller planlagt med mandskab, men der mangles hjælp til:

 • Rengøring i førerhus og oprydning i køretøjer, evt. vask
 • Kontrol af lys og spejle
 • Tankning af diesel i KBR herunder kan prøvekørsel foretages specielt med henblik på at få varmet bremser op og kontrollere for evt. skævbremsning.

Tovholdere ( de få) må også meget gerne møde op og udføre eftersyn 1 – 4.

Følgende køretøjer skal synes:

 • 58.841   MAN 8
 • 54.992   MAN  8
 • 57.423   MAN   8  MEK
 • 52.966   MERC  508
 • 52.770    UNIMOG
 • 58.664    MAGI  168 KRAN   og  65.577 1 T PHVG
 •  55.709   GD  240 OPKL   og  24.421  ¼  T  trailer
 • 58.120    MAGI  168 MES
 • 56.741   MAGI  168 MAT
 • 60.066   Traktor Case IH  844 XL
 • 57.429    Traktor Case IH  685 XL

Kontakt Mogens Christiansen for at høre nærmere

Foreningen håber på jeres opbakning

23. december 2015

HUSK den kommende generalforsamling (ingen tilmelding) d. 21. februar 2016 kl. 1600 i KBR. Indkommende forslag skal være formanden i hænde SENEST d. 08. januar 2016. Senere indkomne forslag vil IKKE blive fremført på generalforsamlingen.

Tilmelding samt betaling til den efterfølgende fælles spisning (kr. 100.00), skal ske senest d. 09. februar 2016 således: Tilmelding til kassereren på mobil 40 40 44 44 eller mail: kasserer@ghrvpk.dk. Betaling for fælles spisning på reg.no: 2510 konto: 4455612271.

15 november 2015

Kommandanten i Kastellet har sendt foreningen sin tak for vores støtte til arrangementet, der blev gennemført 25. oktober 2015. Se billeder HER

02 oktober 2015

Kulturnatten

En journalist med filmhold mødte op for at følge et par arrangementer, der spejlede Næstved by og hvad denne by står for. Og når man nu alligevel render rundt og er lidt af en historienørd, så valgte vi at være i nærheden af de gamle panserkøretøjer, der i dagligdagen har deres garage ude i det militære øvelsesterræn ved den nu nedlagte Gardehusarkaserne, og som jævnligt bliver skruet på og justeret af veteranforeningen GHRVPK.
De blev fulgt på vej gennem byen og op til den ligeledes nedlagte Grønnegades Kaserne, hvor vi fik vredet et par gode historier ud af de gæve gamle Jens’er.

Resultatet kører over skærmen på torsdag, 8. okt. kl. 21.30 og genudsendes fredag 9. okt. kl. 08.30 og 15.00.

9516 Familie-PMV'en

Foto af »Familie-PMV’en«, der er bemandet af 3 generationer af gamle og nuværende soldater (omtales i programmet).

 

 

 

 

 

 

01 oktober 2015

Once in a lifetime
Når vi til daglig færdes i foreningen, så går talen almindeligvis på bælter, motorer, panser og erindringer fra soldatertiden, og vi er nok tilbøjelige til at glemme at vi også har en lille, men eksklusiv, gruppe der tager sig af hestevognene. Det er der i højeste grad rådet bod på her i weekenden.
Forhistorien er som følger. Flemming Møller havde fundet ud af at der i forbindelse med fejringen af Den Kongelige Stald-Etats 325 års jubilæum var mulighed for at søge om at komme i betragtning som deltager i dette jubilæum med foreningens Aschenbach Jagtvogn, efter Flemmings mening den eneste af sin art i landet. Flemming lage billet ind, og blev godkendt.
Næste skridt var så at få ekvipagen til at se ud af noget, og fundet nogle hjælpere. Ivan Laursen var jo selvskrevet, men efter at have snakket med Flemming, meldte både Jan Hall og undertegnede som hjælpere, og min bedre halvdel ville også med da hun hørte jeg havde meldt mig.
Hvad skulle vi have på? Vi havde vist alle en ide om at det skulle være noget blåt fra gemmerne, men spørgsmålet var hvad vi kunne låne. Næstformanden og formanden for HISAM, Stig Carlsen, blev involveret, og der blev sendt bud til Søgårdlejren efter noget uniformsvæsen. Af flere årsager fik vi dem først mandagen før vi skulle afsted, og da viste det sig at det var gamle M/44 frakker og bukser med tilhørende skråhuer og ridestøvler. Jeg vil ikke sige jeg har klumpfod, men jeg bruger normalt str. 41 – 41 i fodtøj, men når man samtidig har en høj vrist, så er ridestøvler ikke lige det bedste stykke fordtøj at skulle iføre sig, – jeg var nødsaget til at tage en str. 47, for overhovedet at komme ned i dem. Flere af bukserne var desværre i en størrelse der ikke passede til en voksen mand, men heldigvis havde vi nogle par på depotet i en passende størrelse.
Samme mandag vi fik uniformerne havde vi besøg af regimentschefen, for en besigtigelse af ekvipagen, og en lille tur med den sammen med vores næstformand. Obersten var meget begejstret for ekvipagen, og fik ved samme lejlighed mulighed for at se nogle af de andre vogne foreningen råder over.
Torsdag blev vognen læsset på trailer, og fredag aften gik turen så til Christiansborg. Da vi ankom til Christiansborg, havde Flemming allerede opstaldet hans 2 frisere i den kongelige stald, og var – sammen med Ivan – til møde angående næste dags program. Medens vi ventede på at mødet skulle slutte, læssede vi vognen af traileren, kørte den ind i ride huset lige over for staldene, og parkerede bil og trailer inde på Christianborgs Slotsplads. Efter mødet orienterede Flemming os sidst ankomne om næste dags program, hvorefter han kørte hjem igen, da han havde nogle dyr der skulle passes. GHR havde velvilligt tilbudt at betale hotelovernatning for os andre, heldigvis på et hotel kun 10 min. gang fra Christiansborg. Værelser-ne var såmænd udmærket, men det viste sig at de først serverede morgenmad kl. 08.00, og vi havde aftalt at vi skulle mødes 07.30, dog ville det være muligt at få en kop kaffe og noget yoghurt med müesli, så det måtte vi slå os til tåls med. Efter en tur i Nyhavn – kun for at få noget aftensmad -, gik vi alle til ro.
Lørdagen startede med at gøre ekvipagen klar til generalprøve. Der var et leben i og uden for staldene, de andre ekvipager var også ved at gøre sig klar, samtidig med at der stadig kom flere til. Nogle af de nyankommne fra Jylland var startet kl 03.30. Selve generalprøven gik som sådan udmærket, Stald-Etaten havde virkelig gjort meget ud af at få så forskellige ekvipager med, lige fra enspænder, flere to- og firespænder, og en enkelt seksspænder. Efter generalprøven var der god tid til at få spist og klædt om til turen ud til Kastellet. Der var ikke rigtig nogen steder til at klæde om, så det foregik i fri dressur midt på Christianborgs Slotsplads.
Hele formiddagen havde solen skinnet fra en næsten skyfri himmel, og da vi startede på turen til Kastel-let, ført an af GHR’s trompetere, med guldkareten og det svenske kongehus karet lige efter, skinnede solen stadig. Det var noget af en oplevelse at køre tværs igennem København. Alle vi så undervejs smile-de, – vi så overhovedet ingen sure miner over at trafikken blev stoppet på grund af kortegen, og folk hang ofte halvvejs ud af deres biler for at tage billeder af os. På Kastellet var der en længere pause, inden vi returnerede via Amalienborg til Christiansborg.
Selve fremvisningen på ridebanen var skemalagt på minuttet, og der var sat tid på hvornår de enkelte ekvipager måtte køre op på Marmorbroen, og videre ind på ridebanen. Indtil da måtte de enkelte ekvipa-ger cirkulere rundt på de smalle gader midt i eftermiddagstrafikken, – lidt kaotisk. Alle ekvipager var klædt på til hver deres køretøj, så det var et flot syn at se de enkelte ekvipager præsentere sig på ridebanen. Dog var der en enkelt ekvipage der stod over turen ind på ridebanen, og det var vognen fra Københavns brandvæsen. Vognen burde ha’ haft et firespand, men der var kun to heste, og vognen var så tung så hestene simpelthen ikke kunne sætte i gang i det løse grus, – lidt synd for hestene. H K H prinsesse Benedikte var æresgæst, og så vidt vi kunne bedømme, så gjorde vores ekvipage et godt indtryk på hende. Efter vores fremvisning var der igen en pause, inden alle ekvipagerne skulle stille op på ridebanen på samme tid, som afslutning på dagen.
Om aftenen var der fællesspisning i De Kongelige Repræsentationslokale for alle deltagerne. Jan, Hanne og undertegnede valgte dog at køre hjem.
Som overskriften siger, – denne tur var virkelig ”once in a lifetime”, en oplevelse ud over det sædvanlige.
Se billeder fra aktiviteten HER

18. august 2015

HEST-gruppen modtager i den kommende uge en invitation fra Hofmarskallatet om deltagelse med en ekvipage ved den Kongelige Stald- Etats 325-årsdag, der afholdes lørdag den 26. september 2015 i København.

Denne invitation er en stor anerkendelse og giver igen GHRVPK mulighed for at udbrede kendskabet til foreningens virke.

HEST-gruppen har imidlertid brug for hjælp til at løfte opgaven, vi har behov for to personer, der i perioden fra nu og til den 27. september vil hjælpe, med nogle af de praktiske opgaver et sådant arrangement stiller. Hjælperne skal først og fremmest løse opgaver vedrørende vores flotte Achenbach jagtvogn, men også være indstillet på nogle trænings kørsler, idet de indgår i ekvipagen under dennes præsentationskørsel på Christiansborgs Ridebane.

Der er her mulighed for en helt enestående oplevelser, idet ekvipagen med HESK i front og kareter fra den Kongelige Stald- Etat en hel del privatejede gamle kareter/vogne i kortege skal køre fra Christiansborg Ridebane til Kastellet, hvor de opstilles til almindelig beskuelse inden der via Amalienborg køres retur til Christiansborg Ridebane med efterfølgende præsentationskørsel, hvortil er indbudt gæster fra såvel ind- som udland. Dagen afsluttes med buffet for deltagerne.

Hvis du er interesseret i at medvirke så få flere oplysninger hos Flemming på tlf. 55540027  mob 21812128 eller mail egemose@post9.tele.dk.

13. august 2015

Til dem der ikke måtte have læst John Frandsens interview i Ugebladet uge 31, så kan det læses HER

10. august 2015

Filmen : Massakren i Dvor

Georg Larsen og Kasper Vedsmands dokumentarfilm “Massakren i Dvor” får premiere på Sarajevo Film Festival. Filmen er udvalgt som én ud af tre film, der skal markere 20-året for det sidste voldsomme krigsår i Kroatien og Bosnien Herzegovina.

Ganske få meter fra et kompagni danske FN-soldater blev ni handicappede serbere og kroatere koldblodigt myrdet af ukendte gerningsmænd i det tidligere Jugoslavien den 8. august 1995. Ifølge FN-mandatet, som de danske soldater skulle operere under, måtte danskerne kun bruge våben i selvforsvar. Derfor var det op til én dansk officer, at træffe den altafgørende beslutning: at give ordre til at skyde eller følge FNs mandat og undlade at gribe ind.

Georg Larsen og Kasper Vedsmands “Massakren i Dvor” følger daværende stabskompagnichef Jørgen Kolds rejse tilbage til Balkan, til stedet hvor han for 20 år siden måtte træffe sit livs vanskeligste beslutning. Her bliver han konfronteret med fortiden og møder de involverede krigsherrer og ikke mindst de efterladte til ofrene for massakren. I filmen stilles han overfor de vanskelige spørgsmål: Havde han overhovedet et valg? Og blev han og de danske soldater i virkeligheden svigtet af FN?

Sarajevo Film Festival markerer 20-året for Operation Storm, Daytonaftalen og Srebrenica-massakren, der fandt sted under krigene i det tidligere Jugoslavien i perioden 1991-2001. Festivalen har til minde om de mange ofre sammensat et særligt program, 1995-2015 Dealing with the Past, bestående af tre film der lægger op til reflektion over de forfærdelige hændelser i krigene i det tidligere Jugoslavien. “Massakren i Dvor” åbner programmet den 16. august.

Filmens to instruktører samt produktionsleder Heidi Christensen er inviteret til festivalen, der finder sted fra 14. til 21. august. Her skal de danske filmfolk blandt andet holde foredrag om filmen.

“Massakren i Dvor” er produceret af Monica Hellström og Anne Köhncke for Final Cut for Real og koproduceret af Siniša Juričić for Nukleus Film. Filmen er støttet af Croatian Audiovisual Centre, Det Danske Filminstitut og TV 2.

“Massakren i Dvor” vises på TV 2 mandag den 7. september. I forbindelse med Flagdagen for Danmarks udsendte arrangeres der den 4.september visninger rundt om i landet.

Udover at filmen vises i TV 2, så vil filmen blive vist ved særlige lejligheder den 4. september i Ålborg, Århus, Odense, Næstved, Slagelse og København, hvor pressen, veteraner m. fl. vil blive inviteret. De Blå Baretter – Danmarks Internationale Veteranorganisations Kammeratstøtteordning (KSO) støtter med forplejning og De Blå Baretter med velkomst, ordstyring m.m. gratis adgang for alle de fleste steder.

 • Aalborg Bibliotek 4. august kl. 16.30-18.30.  (max 115 pers.) Gratis entré.
 • Næstved Bibliotek 4. august kl. 16-18. (max 60 pers.) Gratis entré.
 • Slagelse Bibliotek 4. august kl. 16.30-18.30.  (max 100 pers.) Gratis entré.
 • Odense Cafebiografen 4. august kl. 16-18. (max 86 pers.) Entré.  20 kr.
 • Øst for Paradis, Aarhus 4. august kl. 16-18. (max 100 pers.) Entré.  20 kr.
 • Cinemateket, København kl. 16-18. (max 140 pers.) Gratis entré.

Se TRAILER


KRIGEN – ny dansk film af Tobias Lindholm
Danmarkspremiere 10. september over hele landet.

Nyt dansk drama beskriver det mareridtsagtige dilemma som én enkelt beslutning truffet i en krigszone kan medføre for den enkelte danske soldat og hans familie i fremtiden.

Blot få dage efter at Danmark har markeret sin nationale flagdag den 5. september og hædret vores veteraner og udsendte soldater, får Tobias Lindholms nye nervepirrende drama KRIGEN dansk biografpremiere over hele landet.

KRIGEN går tæt på den pris, som danske udsendte soldater og deres pårørende risikerer at betale, når de sendes i krig og efterlader familierne i usikkerhed derhjemme. Den stiller skarpt på de store dilemmaer, som de danske soldater kan blive tvunget ud i, når de står midt i en krigszone.

I filmen spiller Pilou Asbæk rollen som kompagnichef Claus Michael Pedersen, der sammen med sine mænd bliver udstationerede i Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøger Claus’ kone Maria, spillet af Tuva Novotny, at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far.

Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Taleban, og for at redde sine mænd træffer Claus et valg, som får fatale konsekvenser, – også på hjemmefronten.

”Krigen” er Tobias Lindholms tredje spillefilm som både instruktør og manuskriptforfatter. I 2010 debuterede han med det anmelderroste fængselsdrama R og to år efter fulgte filmen KAPRINGEN, som modtog adskillige danske og internationale priser, deriblandt en Bodil for bedste danske film samt fem Robert-priser. I kraft af begge sine film samt en stribe af andre tv- og filmprojekter deriblandt Submarino, Borgen og Jagten, blev han i 2013 udvalgt af filmmagasinet Variety som én af de ti mest lovende internationale  instruktører.

KRIGEN er skrevet og instrueret af Tobias Lindholm og blandt de medvirkende ses Pilou Asbæk og Tuva Novotny, Søren Malling, Charlotte Munck, Dar Salim, Dulfi Al-Jabouri og flere andre.

Optagelserne til ”Krigen” foregik i efteråret 2014 i henholdsvis Danmark, Tyrkiet, Spanien og Jordan. Filmen er produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film Production A/S med støtte fra Det Danske Film Institut Konsulentordningen v/ filmkonsulent Kim Leona, DR v/ Filmklubben, Nordisk Film & TV Fond v/ CEO Petri Kemppinen i samarbejde med Studiocanal.

Se traileren her

16. juli 2015

Foreningen har modtaget takkebrev fra chefen for Hærens Kamp- og Ildstøttecenter. Læs det Takkebrev

30. maj 2015

Deltagelse i Åben Hede

For at der ikke skal være nogen misforståelser om vores store ture som Åben Hede og Finderup, genopfrisker vi lige vilkårene for at deltage:

Deltagelse i disse arrangementer er betinget af at man har mødt regelmæssigt op i Foreningen i årets løb og deltaget i det forberedende arbejde samt at man er tildelt en funktion af en af de fokusansvarlige for køretøjerne. Eller indgår på en køretøjs akut funktion, hvor man ikke kan undværes. Forudsætter godkendelse af fokusansvarlig.
HKIC kræver, at man har en funktion i arrangementet for at deltage hele perioden.

Turene er at betragte som årets resultat, hvor medlemmer, der har skruet i timevis og/eller lavet andre aktiviteter og forberedt os på sæsonen, kan fremvise resultatet for et stort publikum.

Da vi i år i Oksbøl får de fleste udgifter dækket af forsvaret, men ikke alle, opkræver vi deltagerbetaling på 200 kr. til dækning af indkøb af ny grill, kaffe, supplement til madpakker samt små fornødenheder; beløbet skal indbetales til Tina eller Hanne inden afgang til Oksbøl.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

11. maj 2015
ÅBENT HUS og ÅBEN HEDE
Da det har vist sig, at der stadig er medlemmer, der af den ene eller anden grund ikke kan komme ind til tilmelding, har vi ekstraordinært besluttet, at der denne ene gang kan ske tilmelding til Åbent Hus og Åben Hede via mail. Tilmelding skal ske til Claus Kjær Madsen, og skal indeholde navn, medlemsnummer og primærfunktion.

6. maj 2015

Det har vist sig, at enkelte brugere af hjemmesiden har problemer med at logge på de sider der findes under Administration, det skyldes formentlig at brugernavnet er en mailadresse. Skriv til webmaster og få et nyt brugernavn og password.

Webmaster vil være til stede i Fredsskoven ca. hver anden tirsdag. Her kan du få hjælp til at komme ind på vores hjemmeside. Hvis du har en bærbar eller en tablet, så tag den med. Se i AKOS om webmasteren er der på skruedagen.

Politiet har forladt den bagerste garage. Det betyder at foreningen nu råder over alle faciliteter i Fredsskovsanlægget. På bestyrelsesmødet i dag, er det blevet besluttet at der udarbejdes en ny plan for anvendelse af garager, således at disse bruges optimalt.

2. maj 2015
Der er udgivet en rettet aktivitetsbefaling for Åben Hede 2015

29. april 2015
Foreningen gennemfører sit årlige Åbent Hus arrangement 23. maj 2015, hvor alle er velkommen til at besøge foreningen. Detaljer kan ses HER.

12. april 2015

Hendes Majestæt Dronningen har udnævnt H.K.H. Kronprins Frederik til kontreadmiral i Søværnet og generalmajor i Hæren og Flyvevåbnet.
Ved udnævnelsen, der fandt sted i går på Marselisborg Slot, var Forsvarschef general Peter Bartram til stede og overrakte de nye distinktioner til H.K.H. Kronprins.

H.K.H. Kronprins Frederiks militære karriere:

 • Kronprinsens militære uddannelse begyndte i 1986 som rekrut ved Den Kongelige Livgarde.
 • I 1988 blev Kronprinsen udnævnt som løjtnant af reserven, hvorefter Kronprinsen blev udnævnt til delingsfører ved Gardehusarregimentet.
 • I 1989 blev Kronprinsen udnævnt til premierløjtnant af reserven.
 • Kronprinsen fuldførte frømandsuddannelsen ved Søværnets Frømandskorps i 1995.
 • Samme år blev Kronprinsen udnævnt til premierløjtnant af reserven i Søværnet og i 1997 udnævnt til kaptajnløjtnant af reserven i Søværnet.
 • I 1997 blev Kronprinsen også kaptajn af reserven i Hæren og i 2000 kaptajn af reserven i Flyvevåbnet.
 • I perioden 2001 og 2002 gennemgik Kronprinsen videreuddannelsestrin II for ledere ved Forsvarsakademiet.
 • Kronprinsen blev i 2002 major af reserven i Hæren og Flyvevåbnet samt orlogskaptajn i Søværnet. Kronprinsen var i perioden 2002-2003 sagsbehandler ved Forsvarskommandoen og fra 2003 lærer ved Forsvarsakademiet, Institut for Strategi.
 • I april 2004 blev Kronprinsen udnævnt til kommandørkaptajn i Søværnet, oberstløjtnant i Hæren og oberstløjtnant i Flyvevåbnet.
 • I august 2010 blev Kronprinsen udnævnt til kommandør i Søværnet og oberst i Hæren og Flyvevåbnet.

6. april 2015

Ny udstilling vedr. 9. april 1940 – Invasionen

I år er det 75 år siden Danmark blev besat af Tyskland den 9. april 1940. Det er en dag, der har efterladt mange spor i den danske bevidsthed og i Rigsarkivet, der nu åbner en udstilling, som giver et indblik i besættelsen – time for time.

Rigsarkivets magasiner bugner af fortællinger fra Danmarks historie. I udstillingen kan man bl.a. se det memorandum som den tyske gesandt Renthe-Fink overrakte udenrigsminister Munch på hans dørtærskel kl 4. 20 om morgenen d. 9. april. Man kan se dagbøger og personlige beretninger fra både høj og lav og militære stamblade og dødsattester for de soldater der kæmpede i Sønderjylland.

I udstillingen ”9. april 1940 – Invasionen” træder de besøgende ind i et af Danmarkshistoriens dramatiske kapitler og får, gennem udstillede originale dokumenter mulighed for at følge besættelsen time for time. De kommer tæt på et kompagni, hvor 6 mænd døde den 9. april, og på de storpolitiske forhandlinger i morgentimerne under invasionen. Udstillingen kaster også lys over sager om stikkere i det danske sikkerhedspoliti og hvordan Danmark behandlede tyske, jødiske flygtninge før besættelsen.

Som noget ganske enestående viser Rigsarkivet også det eneste eksemplar – en prototype – på en medalje for krigsdeltagelse fra 1940. Den blev dog aldrig givet til krigsdeltagerne fra d. 9. april.

Udstillingen er gratis og kan opleves frem til den 25. september.

Praktiske oplysninger
Mødested: Rigsarkivets læsesal, Rigsdagsgården 7, gennem Proviantpassagen.

Udstilling: Tirsdag-lørdag kl. 9-16 fra den 10. april – 25. september 2015. Entré: Gratis.

Udstillingsansvarlig og ekspert i perioden: Rune Clausen, ruc@sa.dk, tlf. 41 71 72 62 og Jacob Halvas Bjerre, jhb@sa.dk, tlf. 41 71 72 78.

Presseansvarlig: Julie Avery, jav@sa.dk, 41 71 72 41

Pressefotos: https://www.sa.dk/om/presse/pressefotos

Flickr:
Se mange flere fotos fra Rigsarkivets samlinger taget d. 9. april 1940 på Rigsarkivets Flickr:

9. april i Sønderjylland: https://www.flickr.com/photos/statensarkiver/sets/72157651215419547/

Danmarks besættelse: https://www.flickr.com/photos/statensarkiver/sets/72157651608563556/

Besættelsen i Århus: https://www.flickr.com/photos/statensarkiver/sets/72157649340198324/

25. marts 2015

Flytning af PMV’er fra Kalby Riis og ud i Fredsskoven.

Forside » Nyheder » Flytning af PMV'er » Flytning af PMV'er
Bedømmelse gennemsnitlig  1 2 3 4 5fDu skal logge ind for at stemme
PMV-flytning 2015-03-08 (14).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (15).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (16).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (17).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (18).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (19).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (1).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (2).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (3).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (4).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (5).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (6).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (7).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (8).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (9).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (10).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (11).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (12).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (13).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (14).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (15).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (16).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (17).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (18).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (19).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (1).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (2).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (3).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (4).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (5).JPG
PMV-flytning 2015-03-08 (6).JPG

Adgangskontrol

Hvis I skal ind bag volden på Antvorskov Kaserne, så vil I i tidsrummet 0645 – 0745 blive bedt om at vise legitimation for jeres ærinde. For gående vil der være udsat vagtpost, ved indkørsel skal kørende henvende sig i vagtbygning.

18. marts 2015

Tirsdag 24. marts 2015 skal der synes lastvogne. I den forbindelse mangles der kørere. Hvis du kan og må hjælpe, så kontakt Mogens Christensen på telefon 2014 4456 eller mc@ghrvpk.dk . Plan for syn kan ses HER.

7. marts 2015

Fra mandag morgen kl. 06.00 til fredag kl. 15.00 etableres færiste (kvægriste) på betonvejen fra Kalby Ries-Anlægget til Fredskoven i begge ender, så man skal køre via Toksværd for at komme i Fredskoven. Bommene ved skovvejen er åbne. Der skulle også blive opsat skilte, så man ikke skal vende forgæves.

4. marts 2015

FORÅRS RENGØRING OG OPRYDNING jeg mangler endnu nu en gang opbakning fra nogle af jer .GAR 4 og 5 skal ryddes op og der skal rykkes rundt på KØJT. Dem som har stukket snuden ind i de nævnte garager vil nok give mig ret i det ser ud af h….til. Ovenstående foregår lør. 14/3 kl.09.00 og der vil være alt nødvendigt grej til rådighed for flyt og løft…..ikke noget knokkelarbejde. Der vil være morgenkaffe og frokost. Meld meget gerne tilbage på mc@ghrvpk.dk Tel. 20144456 . Håber endnu en gang på jeres deltagelse, måske nogle som måske heller ikke kommer til dagligt, denne dag kræver hverken omskoling el MA nummer.
Håber vi ses til en fornøjelig lørdag i skoven.

Mogens Christensen

17. februar 2015

Syn af lastvogne
Vi er godt i gang med at få synet vores KØJT, men mangler:

 • Messe vogne
 • Man 8
 • Magirus:
  • Kran
  • Flat bed

Som det første skal vi have lavet en bremse test. Jespers Auto på Fabriksvej vil stille bremse tester til rådighed for os. Dette forventer jeg at gennemføre tirsdag 24.02 2015, alle som vil hjælpe kan kontakte mig på tel. 20144456 mail mc@ghrvpk.dk .
I har selvfølgelig kørekort o. 3500 kg. Da KØJT skal køres med henblik på reparation skal der også være kørselsvejleder (vognkommandør) som skal orientere KØ om trafik i højre side af KØJT, dette kræver kun alm. kørekort.

Håber på jeres opbakning.

29. januar 2015

Foreningen har fået et tilbud på filmen 9 April som har premiere d. 12 marts. Lidt info om FILMEN, så du kan læse hvad den handler. Måske er det noget for os at komme til en B2B snigpremiere på filmen.

Tidspunkt:  Tirsdag d. 24 februar klokken 19.00
Sted:            Bio på Kattebjerget.

Det koster 68,- kr. pr. pers i en lukket sal kun for tilmeldte.
Tilmelding skal ske Bo Nielsen på tlf.: 20296414 eller 55769574 senest den 15 februar .

24. januar 2015

Kasseren har gennemført den årlige revision af medlemslisten. I den forbindelse vil medlemmer, der trods rykkere ikke har betalt kontingent for 2014, blive slettet af medlemslisten.

Så kære medlem der ikke har betalt endnu, send dit bidrag på vor bankkonto straks: Reg. nr. 2510 – Konto 3495770558.

Har du ikke netbank, kontakt kasseren og bed om et girokort.

Nytårs hilsen Kasseren.

kasserer@ghrvpk.dk

10. december 2014

Så har det første hold køretøjer været igennem syn, og vi kan godt være bekendt at klappe os selv på skuldrene. Ud af 17 køretøjer var det kun spejder GD’en der skulle genfremstilles, alle andre gik igennem uden bemærkninger. Mandag blev alle PMV’er, CENT’en, M41, BMW F650GS, NIMBUS’en og fejemaskinen synet. Onsdag var det så de 2 GD’er og M151.
Synsmanden havde egentlig kun nogle gode råd til specielt PMV’erne, og gav udtryk for at vores standard var virkelig høj i forhold til hvad han så til daglig.

Synsrapport for Centurion og M41 kan ses på billedet nedenfor.

JoF

syn dec 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. december 2014

Der er en ganske almindelig skruedag tirsdag 9. december 2014 og dog.

GHRVPK er blevet anmodet om at deltage i en af 2 BDE afholdt øvelse for et engelsk CFE inspektionshold. 2 BDE  bruger GHRVPK som et mål for en CFE inspektion. Bjarne Rasmussen har koordineret aktiviteten og vil i samarbejde med webmaster sørge for at inspektionshold m.v. får adgang til vores faciliteter. “Inspektionen” vil ikke have indflydelse på vores virke som forening.

I, som vil være i Fredsskovsanlægget, vil ikke blive involveret i aktiviteten, hverken planlægningsmæssigt eller hvad angår gennemførelse. I skal “bare” lave hvad I plejer på en skruetirsdag. Selvfølgelig vil der rende personer rundt I ikke kender, men dem vil Bjarne Rasmussen og Henrik Tiede, sørge for ikke forstyrrer for meget.

Det skal nok blive interessant. 🙂

30. oktober 2014

Åben Hede 2014 – Tak fra Hærens Kamp- og Ildstøtte Center

Formanden har modtaget en takkehilsen fra Chefen for Hærens Kamp- og Ildstøttecenter (HKIC), oberst Ole Bering, for GHRVPK bidrag til dette års Åben Hede i Oksbøl – og samtidig en invitation til Åben Hede 2015. Læs Oberstens hilsen ved at klikke på billede nedenfor.

Takkebrev

Takkebrev

.

Lukket for kommentarer.